Grøn ejerafgift og vægtafgift >> Regler og satser >> Beregn din afgift (2022)

Hvad er grøn ejerafgift og vægtafgift?

Det giver umiddelbart ikke sig selv, hvad disse ord dækker over. De fleste ved, at der er en del udgifter forbundet med at eje et køretøj. Du skal eksempelvis betale for forsikringer og brændstof. Måske skal du også betale af på et lån, du har taget for at købe køretøjet. Men ud over disse udgifter skal du betale afgifter for dine køretøjer. Disse afgifter hedder vægtafgift og grøn ejerafgift, og du skal kun betale en af dem.

Grøn ejerafgift og vægtafgift >> Regler og satser >> Beregn din afgift (1)

Du skal betale enten grøn ejerafgift eller vægtafgift, hvis du har et køretøj med danske nummerplader.

Et køretøj kan eksempelvis være en personbil, en varebil, en campingvogn eller en motorcykel.

Både vægtafgift og grøn ejerafgift skal betales løbende. Afgiften afhænger blandt andet af, hvilket køretøj du har, og hvor gammelt køretøjet er. Men hvem skal betale de forskellige afgifter, og hvor meget koster det?

I denne artikel svarer vi på de mest almindelige spørgsmål om afgifter. Når du har læst artiklen, vil du forhåbentlig vide alt, der er værd at vide om grøn ejerafgift og vægtafgift.

Indholdsfortegnelse

 • 1 Hvad er grøn ejerafgift og vægtafgift?
 • 2 Hvem skal betale grøn ejerafgift og vægtafgift?
 • 3 Hvordan beregner du afgiften på et køretøj?
 • 4 Afgifter for personbiler
 • 5 Højere afgifter for nye biler
 • 6 Afgifter for elbiler og plug-in-hybridbiler
 • 7 Afgifter for varebiler
 • 8 Afgifter for motorcykler
 • 9 Afgifter for trailere
 • 10 Afgifter for campingvogne
 • 11 Afgifter for veteranbiler og andre køretøjer over 35 år
 • 12 Hvorfor betaler ejere af dieselbiler en udligningsafgift?
 • 13 Hvem får afgiftsregningen?
 • 14 Sådan betaler du vægtafgift og grøn ejerafgift
 • 15 Skifter afgifterne fra år til år?
 • 16 Hvad sker der ved ejerskifte eller afmelding af et køretøj?
 • 17 Hvad gør du, hvis km/l er forkert registreret?
 • 18 Hvorfor skal du kende til vægtafgift og grøn ejerafgift?
 • 19 Hvad bør du ellers vide om afgifter?
 • 20 Hvad sker der, hvis reglerne ændrer sig igen?
 • 21 Læs mere

Hvad er grøn ejerafgift og vægtafgift?

Grøn ejerafgift og vægtafgift er afgifter, du skal betale, når du har et køretøj med danske nummerplader. Du skal dog kun betale én af delene. Så hvad er forskellen på de to afgifter? Du skal betale vægtafgift, hvis din personbil første gang er registreret før 1. juli 1997.

Hvis du har en varebil, skal du betale vægtafgift, hvis varebilen første gang er registreret før 18. marts 2009.

Hvis du har et køretøj, der er registreret senere end disse datoer, skal du i stedet betale grøn ejerafgift. Når du betaler grøn ejerafgift, skal du betale afgift efter bilens brændstofforbrug (km/l).

(Video) HT Podcast freight market and rates

Hvem skal betale grøn ejerafgift og vægtafgift?

Alle ejere af køretøjer på danske nummerplader skal betale en løbende afgift. Derfor er vægtafgift og grøn ejerafgift noget, som rigtig mange danskere betaler hvert eneste år. Disse afgifter er nemlig nogle af de uundgåelige udgifter, der er forbundet med at eje et køretøj.

For nogle er denne afgift relativ lav, mens den for andre er relativ høj. Afgiften kommer nemlig an på mange forskellige faktorer. Som hovedregel er der lavere afgifter på nye biler, end der er på gamle biler, men da afgiften også afhænger af brændstoftype, vægt, og hvor mange kilometer køretøjet kører pr. liter brændstof, kan det være svært at sige noget generelt. Derfor bør du altid beregne afgiften for dit eget køretøj på Skat.dk.

Hvordan beregner du afgiften på et køretøj?

Det kan måske virke uoverskueligt at finde ud af, hvad du skal betale i grøn ejerafgift eller vægtafgift. Heldigvis er det meget nemt. På Skat.dk kan du nemlig beregne, præcis hvor meget du skal betale i afgift på et køretøj. Det smarte ved denne beregner er, at du kan beregne afgiften, allerede før du køber en bil eller et andet køretøj.

Her kan du nemlig indtaste mange forskellige typer af køretøjer, forskellige brændstoftyper og registreringsdatoer og på den måde finde frem til den nøjagtige pris, som du skal betale i årlig afgift for dit køretøj. Du kan beregne afgifter for personbiler, varebiler, trailere, motorcykler, campingvogne, busser og taxier i beregneren.

Afgifter for personbiler

Hvor meget skal du så betale, når du skal betale vægtafgift eller grøn ejerafgift på dit køretøj? Det kommer an på flere ting. Afgiften afhænger nemlig både af bilens vægt, alder, og hvilket brændstof bilen bruger. Derfor vil afgiften altid komme an på en specifik beregning. Men hvordan beregner du det? Der findes flere sider på nettet, hvor du kan finde din bils afgift.

Du kan eksempelvis beregne grøn ejerafgift og vægtafgift på Skat.dk, hvor du skal svare på forskellige spørgsmål. Du kan fx blive bedt om at svare på, hvilken type køretøj du har, hvornår køretøjet første gang blev registreret, og hvilken type brændstof køretøjet bruger.

Her følger tre eksempler på, hvad en afgift for 2022 kan ligge på:

 • Vægtafgift på en benzinbil fra 1996

Du har en personbil fra 1996, som kører på benzin. Bilen vejer 1.200 kg. Med denne bil skal du betale 2340 kr. pr. halvår i vægtafgift. Det bliver en samlet årlig vægtafgift på 4.680 kr.

 • Grøn ejerafgift på en benzinbil fra 2015

Du har en personbil fra 2015, der kører på benzin. Bilen kører 20 km pr. liter benzin. Med denne bil skal du betale 330 kr. pr. halvår i ejerafgift. Det bliver en samlet årlig ejerafgift på 660 kr.

 • Grøn ejerafgift på en dieselbil fra 2018

Du har en personbil fra 2018, der kører på diesel. Bilen kører 21 km pr. liter diesel, og den er udstyret med et partikelfilter, der hjælper med at reducere antallet af sodpartikler. Med denne bil skal du betale 890 kr. pr. halvår i ejerafgift. Når du har en dieselbil, skal du dog også betale en udligningsafgift. Med denne bil ligger udligningsafgiften på 1.280 kr. pr. halvår. Derfor bliver den samlede årlige ejerafgift 4.340 kr.

Som du kan se på de tre eksempler, er der stor forskel på, hvor meget du skal betale i afgift på din personbil. Det kommer både an på, hvilket køretøj du har, hvornår køretøjet er indregistreret første gang, hvad køretøjet vejer, hvor langt det kører på literen, og hvilken type brændstof det kører på.

(Video) The Difference Between Somebody and Someone (Difference Trilogy #1) - Aly Martinez

Hvis du vil vide, hvor meget du skal betale i vægtafgift eller grøn ejerafgift for dit køretøj i 2022, kan du nemt og hurtigt beregne det online. I afgiftsberegneren skal du svare på en række spørgsmål, før du kan se, hvad du skal betale i afgift for køretøjet. Alternativt kan du finde oplysninger om afgifter på et køretøj her.

Højere afgifter for nye biler

Da registreringsaftalen blev omlagt i 2017, blev ejerafgiften for nye biler sat op. Forhøjelsen trådte i kraft 1. juli 2018. Aftalen betyder, at biler, der er indregistreret 3. oktober 2017 eller senere, skal betale en højere ejerafgift. Hvis du køber en bil, der er indregistreret omkring denne dato, skal du derfor være opmærksom på, om du skal betale en højere ejerafgift.

Her følger to eksempler, så du få en idé om forhøjelsen af afgiften:

 • Grøn ejerafgift på en benzinbil fra 2. oktober 2017:

Du har en personbil, der første gang er registreret 2. oktober 2017. Bilen kører på benzin, og den kører 19 km pr. liter benzin. Med denne bil skal du betale 640 kr. halvårligt i ejerafgift. Det bliver en samlet årlig ejerafgift på 1.280 kr.

 • Grøn ejerafgift på en benzinbil fra 4. oktober 2017:

Du har en personbil, der første gang er registreret 4. oktober 2017. Bilen kører på benzin, og den kører ligeledes 19 km pr. liter benzin. Med denne bil skal du betale 890 kr. halvårligt i ejerafgift. Det bliver en samlet ejerafgift på 1.780 kr.

Som du kan se i de to eksempler, skal du betale 500 kr. mere årligt med en bil, der er registreret efter 3. oktober 2017. Det er godt at vide, hvis du overvejer at købe en ny eller brugt bil.

Afgifter for elbiler og plug-in-hybridbiler

Folketinget besluttede fra 1. januar 2016 følgende:

 • Elbiler er ikke længere fritaget for at betale afgifter. Ejere skal derfor betale enten vægtafgift eller grøn ejerafgift.
 • Beregningen af den grønne ejerafgift for plug-in-hybridbiler er ændret. Fremover tages der højde for elforbruget, når brændstofforbruget skal beregnes.

Hvis du har en elbil eller en plug-in-hybridbil, skal du altså også betale vægtafgift eller grøn ejerafgift på dit køretøj. Skat udregner afgiften for elbiler og plug-in-hybridbiler ved at omregne bilens elektriske forbrug (Wh) pr. kilometer til antal kilometer pr. liter benzin. De fleste elbiler og plug-in-hybridbiler vil ende på den laveste sats og betale en årlig afgift på 620 kr.

Afgifter for varebiler

Hvis du ejer en varebil, skal du betale en årlig afgift, der er baseret på varebilens totalvægt. Hvis din varebil kører på diesel, skal du betale udligningsafgift som tillæg. Du kan læse mere om udligningsafgiften længere nede i denne artikel. Når du har en varebilen, kommer afgiften også an på, om du bruger varebilen privat. Hvis varebilen er indregistreret efter 2. juni 1998, kommer der en tillægsafgift, hvis du bruger den privat. Hvis din varebil er registreret 18. marts 2009 eller senere, skal du betale grøn ejerafgift, der svarer til de satser, der gælder for personbiler. Du kan læse mere om, hvordan Skat udregner afgiften her.

Afgifter for motorcykler

Motorcykelejere skal også betale afgifter. Men hvordan beregner man afgiften, og er den også delt op i vægtafgift og grøn ejerafgift? Det er faktisk utroligt nemt at beregne afgiften på motorcykler. Her er nemlig kun én fælles afgift, som er ens for alle motorcykler. Afgiften kommer hverken an på vægt, alder eller noget andet.

Der er en årlig vægtafgift på 730 kr. for alle motorcykler. Det er derfor både nemt og hurtigt at finde ud af, hvad du skal betale i årlig afgift, når du har en motorcykel.

(Video) This fraudster got what he deserved.

Afgifter for trailere

Hvis du har en trailer, skal du måske betale en årlig vægtafgift. Om du skal betale en afgift eller ej, kommer an på, hvor meget din trailer vejer. Hvis din trailer vejer mellem 1 og 500 kg, skal du ikke betale vægtafgift.

Hvis din campingvogn vejer mere end 500 kg, skal du betale en årlig afgift. Du skal eksempelvis betale 150 kr. årligt, hvis din trailer vejer mellem 501 og 1.000 kg, mens du skal betale 460 kr., hvis din trailer vejer mellem 2.001 og 2.500 kg. Du kan se alle afgifterne for trailere i beregneren, som vi har linket til længere oppe i denne artikel.

Afgifter for campingvogne

Hvis du har en campingvogn, skal du betale en årlig vægtafgift. Afgiften kommer an på, hvor meget campingvognen vejer. Hvis din campingvogn vejer mellem 1 og 600 kg, skal du betale 678 kr. i årlig afgift. Hvis du har en campingvogn, der vejer mellem 1.101 og 1.300 kg, skal du derimod betale 1.498 kr. i årlig afgift. Du kan se alle afgifterne for campingvogne i beregneren, som vi har linket til længere oppe i artiklen.

Afgifter for veteranbiler og andre køretøjer over 35 år

Der er fordele ved at have en veteranbil eller et andet køretøj over 35 år. Så skal du nemlig betale lavere afgifter. Hvis dit køretøj er mere end 35 år gammelt, skal du kun betale en fjerdedel af den vægtafgift, der ellers skulle betales. Afgiften bliver automatisk sat ned, så du skal ikke gøre noget for at få den store besparelse. Dette gælder alle køretøjer, så det er altså ligegyldigt, om du har en campingvogn, en personbil eller en motorcykel.

Hvorfor betaler ejere af dieselbiler en udligningsafgift?

Hvis du har en dieselbil, tillægges der en udligningsafgift på bilen. Udligningsafgiften er til for at korrigere de afgifter, der er på benzin og diesel. Diesel er nemlig billigere end benzin. Når afgiften på benzin stiger, vil udligningsafgiften også stige. Hvis afgiften på diesel stiger, vil udligningsafgiften derimod falde. Udligningsafgiften kommer an på, om din dieselbil har et partikelfilter.

Hvis den ikke har et partikelfilter, vil udligningsafgiften blive 1.000 kr. højere om året. Derfor er det bedst at have en dieselbil med partikelfilter, da det er billigere i afgifter. Samtidig forurener det mindre, så der er gode grunde til at købe en dieselbil med partikelfilter.

Udligningsafgiften lægges oven i den afgift, du betaler for dit køretøj. Hvis du har en dieselbil, der er indregistreret før 1. juli 1997, skal du betale vægtafgift og udligningsafgift. Hvis du derimod har en dieselbil, der er indregistreret efter 1. juli 1997, skal du betale grøn ejerafgift og udligningsafgift.

Hvem får afgiftsregningen?

Regningen for vægtafgiften eller den grønne ejerafgift bliver sendt til køretøjets registrerede ejer. Hvis der er registreret en bruger af køretøjet, vil regningen blive sendt til brugeren. Det er både brugeren og ejeren, der hæfter for afgiften. Afgiften er enten på tre, seks eller 12 måneder – det afhænger af, hvilket køretøj der er tale om. Du kan se de forskellige perioder her.

Sådan betaler du vægtafgift og grøn ejerafgift

Du kan betale dine afgifter på to måder. Når du får et indbetalingskort, kan du nemlig enten vælge at tilmelde betalingen til Betalingsservice eller at betale indbetalingskortet via mobilbank eller netbank. Hvis du tilmelder betalingen til Betalingsservice, vil pengene automatisk blive trukket fra din bankkonto, næste gang du skal betale afgifter.

Skifter afgifterne fra år til år?

Ja, afgiftssatserne bliver reguleret hvert eneste år. Det er derfor forskelligt, hvor meget du skal betale i årlig afgift. Når du bruger Skats afgiftsberegner, vil du altid se de aktuelle afgifter.

Hvad sker der ved ejerskifte eller afmelding af et køretøj?

Du er måske bekymret for, hvad der sker, hvis du afmelder dit køretøj. Det skal du ikke være, for i det tilfælde skal du ikke længere betale afgifter. Det samme gælder, hvis dit køretøj er blevet registreret til en ny ejer. Regningen vil automatisk blive sendt til den nye ejer af dit køretøj.

Hvad gør du, hvis km/l er forkert registreret?

Skat kan undersøge, om km/l på dit køretøj er registreret forkert. Det kan de, hvis køretøjet første gang blev registreret 5. juni 2012 eller ti år tilbage. Du skal kontakte Skat, hvis du ønsker at få dette undersøgt. Du kontakter Skat på følgende måde:

 • Log på Skat.dk med dit NemID.
 • Derefter vælger du Kontakt og derefter Skriv til os.
 • Så vælger du Bil og motor og derefter Afgifter. Til sidst vælger du Ejer- og vægtafgift.
 • Herefter skriver du, hvilket køretøj du ønsker at få undersøgt.
 • Så vedhæfter du dokumentation for dit km/l-forbrug, hvis du har det.
 • Til sidst klikker du på send.

Hvis dit køretøj er registreret 6. juni eller senere, kan ændringen ikke ske på denne måde. I det tilfælde kan ændringen kun ske, hvis du får køretøjet synet ved en synsvirksomhed. Hvis synsvirksomheden vurderer, at de kan rette km/l, bliver det rettet i Motorstyrelsens Motorregister, hvorefter der vil ske en regulering af den afgift, du betaler. Du kan finde din nærmeste synsvirksomhed her.

Hvorfor skal du kende til vægtafgift og grøn ejerafgift?

Grunden til, at det er vigtigt at kende til vægtafgift og grøn ejerafgift, er, at det er afgifter, som mange nemt kan glemme at indregne, når de køber et køretøj. Nogle mennesker tænker måske umiddelbart, at der kun skal betales til lån, reparationer og forsikringer, når de køber et nyt køretøj, men virkeligheden er en anden. Det er meget forskelligt, hvor meget vægtafgift og grøn ejerafgift koster årligt. Det kommer nemlig an på mange forskellige faktorer, som du kan læse om længere oppe i denne artikel.

Som du også kan læse længere oppe i artiklen, er der stor forskel på, hvor meget du skal betale i afgift. Hvis vi tager udgangspunkt i en personbil, kan der være flere tusinde kroners forskel på, hvor meget du skal betale i årlig ejerafgift. Det er værd at tænke over, hvis du overvejer at købe en ny eller brugt bil. Hvis du køber en meget gammel bil, vil afgiften ofte være højere, end hvis du køber en ny bil.

Selvom den brugte bil ofte er billigere, vil du ofte skulle betale mere i årlige afgifter, end hvis du havde en helt ny bil. Hvis bilen første gang er indregistreret efter 1. juli 2018, skal du dog være opmærksom på, at prisen er højere, end hvis du har en forholdsvis ny bil, der første gang er registreret før denne dato. Derfor er det altid svært at sige noget konkret om, hvad en årlig afgift er. Du bør altid bruge Skats afgiftsbregner til at beregne dette.

Hvilken bil du skal købe, kommer selvfølgelig helt an på din situation og dine behov. Men du bør kende til vægtafgift og grøn ejerafgift, fordi du kommer til at betale årlige afgifter alle de år, du er registreret som bruger eller ejer af bilen. Hvis du overvejer at købe et nyt eller brugt køretøj, kan du med fordel bruge lidt tid på at kigge på Skats afgiftsberegner, som vi har linket til flere gange i denne artikel. Her kan du indtaste flere forskellige typer af køretøjer og beregne, hvor meget du skal betale årligt efter de nuværende satser.

Hvad bør du ellers vide om afgifter?

Som du kan se i denne artikel, er det ikke altid så ligetil at finde ud af reglerne om afgifter på biler. I hvert fald ikke, hvis du prøver at huske alle de datoer, tillæg og regler, der er, når det kommer til vægtafgift og grøn ejerafgift. Heldigvis behøver du hverken at huske alt dette eller at sætte dig nærmere ind i reglerne. Du kan altid se de aktuelle afgifter på Skats hjemmeside.

Samtidig kan du nemt og hurtigt udregne, hvad du skal betale i afgift på dine køretøjer, hvis du bruger Skats beregner.

Se også tabellerne for grøn ejerafgift hos Biloplysninger

Hvad sker der, hvis reglerne ændrer sig igen?

I denne artikel har vi inddraget alt det, der er relevant at vide om vægtafgift og ejerafgift i 2022. Når det er sagt, kan reglerne selvfølgelig blive ændret igen i fremtiden. Du kan følge med i eventuelle ændringer her. Heldigvis behøver du ikke at huske reglerne eller at holde øje med, hvad der sker af ændringer. Du kan nemlig altid bruge Skats afgiftsberegner til at udregne, hvilke afgifter du skal betale for dine køretøjer. I afgiftsberegneren vil du altid få de aktuelle priser oplyst, så det er både nemt og overskueligt. Find afgiftsberegneren her.

I denne artikel har vi berørt alt det, du bør vide om vægtafgift og grøn ejerafgift lige nu. Selvom det umiddelbart kan virke kompliceret, er det heldigvis ikke så svært, som det først virker til at være. Vi håber, at denne artikel har givet dig et overblik over, hvilke afgifter du skal betale, når du er ejer eller bruger af et eller flere køretøjer.

Læs mere

Vil du vide mere om biler og privatøkonomi, så besøg her vores sektion med biler

Vil du vide mere om skatter og afgifter, så besøg her vores sektion omkring skat

Modsat vægtafgift og grøn ejerafgift, som afhænger henholdsvis af bilens vægt, og hvor langt bilen er i stand til at køre pr.. Er din bil registreret inden d. 1. juli 2021, skal du dog tage udgangspunkt i enten vægtafgift eller grøn ejerafgift, når du skal betale afgift for din bil.. Regningen for afgiften sendes til den registrerede ejer af bilen, medmindre en anden bruger er registreret til bilen – i så fald vil regningen sendes til bilens bruger.. Skal du købe ny bil, og vil du gerne spare penge i dit bilbudget, er det en god idé at overveje de fulde udgifter forbundet med at have bil, inden du foretager dit første bilkøb .. Kører din bil på benzin, kan du finde satsen for den grønne ejerafgift i en af de nedenstående tabeller, afhængigt af om din bil er indregistreret før eller efter d. 3. oktober 2017, samt hvor langt den kører på literen.. literGrøn ejerafgift 2021Grøn ejerafgift 2022 Mindst 20,0 km.330 kr.340 kr.Under 20,0 km., men ikke under 18,2 km.640 kr.660 kr.Under 18,2 km., men ikke under 16,7 km.940 kr.970 kr.Under 16,7 km., men ikke under 15,4 km.1.260 kr.1.300 kr.Under 15,4 km., men ikke under 14,3 km.1.570 kr.1.620 kr.Under 14,3 km., men ikke under 13,3 km.1.870 kr.1.930 kr.Under 13,3 km., men ikke under 12,5 km.2.180 kr.2.250 kr.Under 12,5 km., men ikke under 11,8 km.2.480 kr.2.560 kr.Under 11,8 km., men ikke under 11,1 km.2.790 kr.2.880 kr.Under 11,1 km., men ikke under 10,5 km.3.100 kr.3.200 kr.Under 10,5 km., men ikke under 10,0 km.3.410 kr.3.520 kr.Under 10,0 km., men ikke under 9,1 km.4.010 kr.4.140 kr.Under 9,1 km., men ikke under 8,3 km.4.650 kr.4.790 kr.Under 8,3 km., men ikke under 7,7 km.5.260 kr.5.420 kr.Under 7,7 km., men ikke under 7,1 km.5.870 kr.6.050 kr.Under 7,1 km., men ikke under 6,7 km.6.480 kr.6.680 kr.Under 6,7 km., men ikke under 6,3 km.7.110 kr.7.330 kr.Under 6,3 km., men ikke under 5,9 km.7.720 kr.7.960 kr.Under 5,9 km., men ikke under 5,6 km.8.330 kr.8.580 kr.Under 5,6 km., men ikke under 5,3 km.8.970 kr.9.240 kr.Under 5,3 km., men ikke under 5,0 km.9.580 kr.9.870 kr.Under 5,0 km., men ikke under 4,8 km.10.190 kr.10.500 kr.Under 4,8 km., men ikke under 4,5 km.10.800 kr.11.130 kr.Under 4,5 km.11.430 kr.11.780 kr.. literGrøn ejerafgift 2021Grøn ejerafgift 2022 Mindst 50,0 km.330 kr.340 kr.Under 50,0 km., men ikke under 44,4 km.370 kr.390 kr.Under 44,4 km., men ikke under 40,0 km.390 kr.410 kr.Under 40,0 km., men ikke under 36,4 km.410 kr.430 kr.Under 36,4 km., men ikke under 33,3 km.430 kr.450 kr.Under 33,3 km., men ikke under 28,6 km.460 kr.480 kr.Under 28,6 km., men ikke under 25,0 km.500 kr.520 kr.Under 25,0 km., men ikke under 22,2 km.540 kr.560 kr.Under 22,2 km., men ikke under 20,0 km.580 kr.600 kr.Under 20,0 km., men ikke under 18,2 km.890 kr.920 kr.Under 18,2 km., men ikke under 16,7 km.1.190 kr.1.230 kr.Under 16,7 km., men ikke under 15,4 km.1.510 kr.1.560 kr.Under 15,4 km., men ikke under 14,3 km.1.820 kr.1.880 kr.Under 14,3 km., men ikke under 13,3 km.2.120 kr.2.190 kr.Under 13,3 km., men ikke under 12,5 km.2.430 kr.2.510 kr.Under 12,5 km., men ikke under 11,8 km.2.730 kr.2.820 kr.Under 11,8 km., men ikke under 11,1 km.3.040 kr.3.140 kr.Under 11,1 km., men ikke under 10,5 km.3.350 kr.3.460 kr.Under 10,5 km., men ikke under 10,0 km.3.660 kr.3.770 kr.Under 10,0 km., men ikke under 9,1 km.4.260 kr.4.390 kr.Under 9,1 km., men ikke under 8,3 km.4.900 kr.5.050 kr.Under 8,3 km., men ikke under 7,7 km.5.510 kr.5.680 kr.Under 7,7 km., men ikke under 7,1 km.6.120 kr.6.310 kr.Under 7,1 km., men ikke under 6,7 km.6.730 kr.6.940 kr.Under 6,7 km., men ikke under 6,3 km.7.360 kr.7.590 kr.Under 6,3 km., men ikke under 5,9 km.7.970 kr.8.210 kr.Under 5,9 km., men ikke under 5,6 km.8.580 kr.8.840 kr.Under 5,6 km., men ikke under 5,3 km.9.220 kr.9.500 kr.Under 5,3 km., men ikke under 5,0 km.9.830 kr.10.130 kr.Under 5,0 km., men ikke under 4,8 km.10.440 kr.10.760 kr.Under 4,8 km., men ikke under 4,5 km.11.050 kr.11.390 kr.Under 4,5 km.11.680 kr.12.040 kr.. Har du en elbil eller en plug-in-hybridbil, som er registreret mellem d. 1. juli 1997 og d. 30. juni 2021, skal du betale grøn ejerafgift.. Kører din bil på diesel, kan du finde den halvårlige sats for din grønne ejerafgift i de nedenstående tabeller, afhængigt af om bilen er registreret før eller efter d. 3. oktober 2017.. literForbrugsafgift 2021Udligningsafgift 2021Forbrugsafgift 2022Udligningsafgift 2022 Mindst 32,1 km.–160 kr.–160 kr.Under 32,1 km., men ikke under 28,2 km.–740 kr–740 kr.Under 28,2 km., men ikke under 25,0 km.–1.320 kr.–1.320 kr.Under 25,0 km., men ikke under 22,5 km.330 kr1.420 kr.340 kr.1.420 kr.Under 22,5 km., men ikke under 20,5 km.640 kr.1.570 kr660 kr.1.570 kr.Under 20,5 km., men ikke under 18,8 km.940 kr.1.690 kr.970 kr.1.690 kr.Under 18,8 km., men ikke under 17,3 km.1.260 kr.1.820 kr.1.300 kr.1.820 kr.Under 17,3 km., men ikke under 16,1 km.1.570 kr.1.960 kr.1.620 kr.1.960 kr.Under 16,1 km., men ikke under 15,0 km.1.870 kr.2.100 kr.1.930 kr.2.100 kr.Under 15,0 km., men ikke under 14,1 km.2.180 kr.2.260 kr.2.250 kr.2.260 kr.Under 14,1 km., men ikke under 13,2 km.2.480 kr.2.400 kr.2.560 kr.2.400 kr.Under 13,2 km., men ikke under 12,5 km.2.790 kr.2.560 kr.2.680 kr.2.560 kr.Under 12,5 km., men ikke under 11,9 km.3.100 kr.2.680 kr.2.810 kr.2.680 kr.Under 11,9 km., men ikke under 11,3 km.3.410 kr.2.810 kr.3.520 kr.2.810 kr.Under 11,3 km., men ikke under 10,2 km.4.010 kr.3.110 kr.4.720 kr.3.110 kr.Under 10,2 km., men ikke under 9,4 km.4.650 kr.3.370 kr.4.790 kr.3.370 kr.Under 9,4 km., men ikke under 8,7 km.5.260 kr.3.630 kr.5.420 kr.3.630 kr.Under 8,7 km., men ikke under 8,1 km.5.870 kr.3.950 kr.6.050 kr.3.950 kr.Under 8,1 km., men ikke under 7,5 km.6.480 kr.4.180 kr.6.680 kr.4.180 kr.Under 7,5 km., men ikke under 7,0 km.7.110 kr.4.440 kr.7.330 kr.4.440 kr.Under 7,0 km., men ikke under 6,6 km.7.720 kr.4.770 kr.7.960 kr.4.770 kr.Under 6,6 km., men ikke under 6,2 km.8.330 kr.5.020 kr.8.580 kr.5.020 kr.Under 6,2 km., men ikke under 5,9 km.8.970 kr.5.290 kr.9.240 kr.5.290 kr.Under 5,9 km., men ikke under 5,6 km.9.580 kr.5.600 kr.9.870 kr.5.600 kr.Under 5,6 km., men ikke under 5,4 km.10.190 kr.5.880 kr.10.500 kr.5.880 kr.Under 5,4 km., men ikke under 5,1 km.10.800 kr.6.240 kr.11.130 kr.6.240 kr.Under 5,1 km.11.430 kr.6.530 kr.11.780 kr.6.530 kr.. literForbrugsafgift 2021Udligningsafgift 2021Forbrugsafgift 2022Udligningsafgift 2022 Mindst 56,3 km.330 kr.160 kr.340 kr.160 kr.Under 56,3 km., men ikke under 50,0 km.370 kr.160 kr.390 kr.160 kr.Under 50,0 km., men ikke under 45,0 km.390 kr.160 kr.410 kr.160 kr.Under 45,0 km., men ikke under 41,0 km.410 kr.160 kr.430 kr.160 kr.Under 41,0 km., men ikke under 37,6 km.430 kr.160 kr.450 kr.160 kr.Under 37,6 km., men ikke under 32,1 km.460 kr.160 kr.480 kr.160 kr.Under 32,1 km., men ikke over 28,1 km.500 kr.740 kr.520 kr.740 kr.Under 28,1 km., men ikke under 25,0 km.540 kr.1.320 kr.560 kr.1.320 kr.Under 25,0 kr., men ikke under 22,5 km.580 kr.1.420 kr.600 kr.1.420 kr.Under 22,5 km., men ikke under 20,5 km.890 kr.1.570 kr.920 kr.1.570 kr.Under 20,5 km., men ikke under 18,8 km.1.190 kr.1.690 kr.1.230 kr.1.690 kr.Under 18,8 km., men ikke under 17,3 km.1.510 kr.1.820 kr.1.560 kr.1.820 kr.Under 17,3 km., men ikke under 16,1 km.1.820 kr.1.960 kr.1.880 kr.1.960 kr.Under 16,1 km., men ikke under 15,0 km.2.120 kr.2.100 kr.2.190 kr.2.100 kr.Under 15,0 km., men ikke under 14,1 km.2.430 kr.2.260 kr.2.510 kr.2.260 kr.Under 14,1 km., men ikke under 13,2 km.2.730 kr.2.400 kr.2.820 kr.2.400 kr.Under 13,2 km., men ikke under 12,5 km.3.040 kr.2.560 kr.3.140 kr.2.560 kr.Under 12,5 km., men ikke under 11,9 km.3.350 kr.2.680 kr.3.460 kr.2.680 kr.Under 11,9 km., men ikke under 11,3 km.3.660 kr.2.810 kr.3.770 kr.2.810 kr.Under 11,3 km., men ikke under 10,2 km.4.260 kr.3.110 kr.4.390 kr.3.110 kr.Under 10,2 km., men ikke under 9,4 km.4.900 kr.3.370 kr.5.050 kr.3.370 kr.Under 9,4 km., men ikke under 8,7 km.5.510 kr.3.630 kr.5.680 kr.3.630 kr.Under 8,7 km., men ikke under 8,1 km.6.120 kr.3.950 kr.6.310 kr.3.950 kr.Under 8,1 km., men ikke under 7,5 km.6.730 kr.4.180 kr.6.940 kr.4.180 kr.Under 7,5 km., men ikke under 7,0 km.7.360 kr.4.440 kr.7.590 kr.4.440 kr.Under 7,0 km., men ikke under 6,6 km.7.970 kr.4.770 kr.8.210 kr.4.770 kr.Under 6,6 km., men ikke under 6,2 km.8.580 kr.5.020 kr.8.840 kr.5.020 kr.Under 6,2 km., men ikke under 5,9 km.9.220 kr.5.290 kr.9.500 kr.5.290 kr.Under 5,9 km., men ikke under 5,6 km.9.830 kr.5.600 kr.10.130 kr.5.600 kr.Under 5,6 km., men ikke under 5,4 km.10.440 kr.5.880 kr.10.760 kr.5.880 kr.Under 5,4 km., men ikke under 5,1 km.11.050 kr.6.240 kr.11.390 kr.6.240 kr.Under 5,1 km.11.680 kr.6.530 kr.12.040 kr.6.530 kr.

Ejerafgift er ikke en afgift, du kun betaler én gang (som registreringsafgift), men er en udgift, du har løbende gennem dit bilejerskab.. på skat.dk.. Herunder kan du læse mere om de tre periodiske afgifter: CO 2 -ejerafgift, grøn ejerafgift og vægtafgift.. Grøn ejerafgift har fået sit navn efter, at det er din bils brændstoføkonomiske egenskaber, der er det afgørende for, hvor meget du skal betale i ejerafgift.. Udligningsafgift er et eksempel på en afgift, der kun betales af nogle, og som afhænger af køretøjets type.. Hvis du ikke på forhånd kender de oplysninger, kan du f.eks.. Hvis du sælger din bil, vil det være den nye ejer eller registrerede bruger, der skal betale ejerafgiften på bilen.

Hvad er grøn ejerafgift og vægtafgift?. 1 Hvad er grøn ejerafgift og vægtafgift?. 4 Afgifter for personbiler 5 Højere afgifter for nye biler 6 Afgifter for elbiler og plug-in-hybridbiler 7 Afgifter for varebiler 8 Afgifter for motorcykler 9 Afgifter for trailere 10 Afgifter for campingvogne 11 Afgifter for veteranbiler og andre køretøjer over 35 år 12 Hvorfor betaler ejere af dieselbiler en udligningsafgift?. Hvor meget skal du så betale, når du skal betale vægtafgift eller grøn ejerafgift på dit køretøj?. Hvis du har en elbil eller en plug-in-hybridbil, skal du altså også betale vægtafgift eller grøn ejerafgift på dit køretøj.. Hvis du har en campingvogn, skal du betale en årlig vægtafgift.. Hvis dit køretøj er mere end 35 år gammelt, skal du kun betale en fjerdedel af den vægtafgift, der ellers skulle betales.. Men du bør kende til vægtafgift og grøn ejerafgift, fordi du kommer til at betale årlige afgifter alle de år, du er registreret som bruger eller ejer af bilen.

Er varevognen registreret første gang, før 2. juni 1998,. skal dette tillæg ikke betales.. Vetaranbiler Når bilen er over 35 år fra den. er registreret 1. registrering, skal der fra den følgende. afgifts­periode kun betales 1/4 af den vægtafgift, der ellers. betales af en tilsvarende bil, der er under 35 år.. Skift. til større fælg Hvis du vil skifte til en større fælg, eksempelvis. fra en 13" fælg til en 14" fælg, skal dækket være. mindre (lavere) for at hjulet bibeholder sin. omkreds.. Når du skal ud og vælge nye alufælge eller have. udskiftet de kedelige originale stålfælge, der. sidder på din bil, ud, skal du starte med at finde. ud af hvilke hjul bilen er født med.. Dette har dog også en ulempe, du skal passe på ikke. at komme for tæt på kantstenen hvilket kan give. meget grimme ridser i fælgen da det ikke er dækket. der tager imod, men fælgen.

Juli 1997, så skal du betale en årlig eller halvårlig afgift kaldet grøn ejerafgift.. For varebiler gælder det, at de skal være registreret efter 18. marts 2009, før du betaler grøn ejerafgift af den.. Hvor meget du skal betale i grøn ejerafgift afhænger af din bil og bilens brændstof.. Jo længere din bil kører på literen, jo mindre skal du betale i grøn ejerafgift.. Grøn ejerafgift er en halvårlig afgift, som du som bilejer derfor skal betale to gange om året.. Når du skal betale grøn ejerafgift, vil du få en afgiftsregning.. Denne bliver sendt til den registrerede ejer af bilen, medmindre du har registreret en anden bruger af bilen.. Km pr.. Km pr.. Det vil sige, at der pålægges en afgift på baggrund af hvor langt bilen kan køre på literen.. Når du skal omregne bilen Wh, skal du dividere Wh dividere det med 91,25 og derefter dividere 100 med resultatet.. Hvis det ikke er muligt at finde frem til bilens Wh, så bruges bilens egenvægt til at udregne grøn ejerafgift.. Juli 1997, skal du ikke betale grøn ejerafgift.

Vægtafgift er en løbende eller periodisk bilafgift, du skal betale, hvis din bil er registreret første gang inden 1. juli 1997.. Jo tungere din bil er, jo højere er beløbet på din afgift.. Er du førstegangsbilkøber, bør du derfor sætte dig ind i de samlede udgifter forbundet med at have bil, inden du foretager dit første bilkøb .. Det er vigtigt, at du får betalt de løbende afgifter, der gælder for din bil, da du ellers kan risikere at få inddraget dine nummerplader.. Er din bil indregistreret første gang efter 1. juli 2021, skal du i stedet betale CO2-ejerafgift, hvilket beregnes ud fra, hvor meget CO2 din bil udleder pr.. Satserne for afgiften ændres årligt, og det varierer derfor fra år til år, hvor meget du skal betale i afgift for din bil.. Har du en dieselbil, bør du desuden være opmærksom på, at du bliver pålagt et årligt tillæg på 1.000 kr., hvis din bil ikke har et monteret partikelfilter.. Har du en trailer, eller tænker du på at købe en, skal du være opmærksom på, at du også skal betale vægtafgift for traileren, hvis den vejer mere end 500 kg.. Du kan derfor slippe for at betale afgift for din trailer, hvis du har en almindelig havetrailer, da den typisk vejer mindre end 500 kg.. Ejer du en trailer, er det dit ansvar at sikre, at den er registreret med den korrekte vægt i Motorregistret.. Er du en del af den stigende gruppe af danskere, som overvejer eller allerede har anskaffet sig en campingvogn til bilferie, skal du være opmærksom på, at du også skal betale vægtafgift for campingvognen.. Er din bil mere end 35 år gammel, anses den som en veteranbil, og din vægtafgift bliver derfor reduceret med 75 %.. Hvad er vægtafgift, og er det en afgift, du skal betale på din bil?

Skat.dk: Beregn vægtafgift, grøn ejerafgift og CO2-ejerafgift Læs op Med denne beregner kan du finde ud af, hvor meget du skal betale i periodiske afgifter af dit køretøj.. 20.08.2021 · På SKATs hjemmesiden kan du nu beregne konsekvenserne af de nye satser på vægtafgift, ejerafgift og CO2.. 15.08.2021 · Beregn vægtafgift, grøn ejerafgift og CO2-ejerafgift Beregn de kommende års takster på ejerafgift, mm på din Autocamper 15. august 2021 851 På SKATs hjemmeside er der nu mulighed for at beregne afgiften frem i perioden fra 2022 – 2026.. Beregn afgift på bil I Danmark er du påkrævet at betale både registreringsafgift på nye biler, men også vægtafgift eller grøn ejerafgift.. Når du ejer en personbil, skal du betale enten vægtafgift eller grøn ejerafgift, afhængig af hvornår din bil første gang blev indregistreret.. På SKATs hjemmeside kan du ved hjælp af en beregner, udregne den nøjagtige pris på din grønne ejerafgift (vægtafgift på biler fra før 1997) for benzin- og dieseldrevne køretøjer.. Hvis man ejer en personbil, der er indregistreret første gang før 1. juli 1997 eller en varevogn, der er indregistreret første gang før 18 marts 2009 skal du i stedet betale vægtafgift.. sidder her med 2 vægtafgifter, den ene er på min bil og den anden er på min forældres.

Skat.dk: Beregn registreringsafgiften Læs op Du kan lave en vejledende beregning af den forventede registreringsafgift på det køretøj, som du overvejer at importere eller eksportere.. Sådan beregner vi afgiften for importbiler Vi er godkendt af SKAT til at fastsætte afgifter på importbiler, og vi er eksperter i at beregne registreringsafgiften for din importbil.. Vil du i stedet kende den endelige afgift inden køb af bil eller motorcykel, tilbyder vi at foretage en bindende beregning af registreringsafgiften, inden du skriver under på købsaftalen.. Beregn afgift på bil For at må beregne afgift på biler, skal man have en autorisation som udstedes af Motorstyrelsen (SKAT), som kaldes for selvanmelder.. Beregn afgift på bil I Danmark er du påkrævet at betale både registreringsafgift på nye biler, men også vægtafgift eller grøn ejerafgift.. … hvilken ejerafgift du ville skulle betale for en given bil – og hvad beløbet lyder på – så kan du på skat.dk finde en vejledende beregner, der kan hjælpe dig.. Afgift ved import af bil fra Tyskland Momsen i Tyskland ligger aktuelt på 16 % i modsætning til de 25 % i Danmark, hvilket sparer dig fra en avance på 9 % i moms ved at købe din bil fra Tyskland.. Hvor meget koster indregistrering af bil?. 16.12.2019 · Beregn registreringsafgift nemt og sikkert Ved at benytte en virksomhed såsom Afgiftsportal til at forhåndsvurdere og efterfølgende værdifastsætte bilens værdi hos SKAT, kan du langt hurtigere og med større økonomisk sikkerhed beregn afgift på bil.. Beregn biler uden afgift i Bilinfo.net; Det er nu muligt at oprette en importbil og derefter lave en korrekt beregning af moms og registreringsafgift, eller lave releasing af en brugt bil.

Skift. til større fælg Hvis du vil skifte til en større fælg, eksempelvis. fra en 13" fælg til en 14" fælg, skal dækket være. mindre (lavere) for at hjulet bibeholder sin. omkreds.. Når du skal ud og vælge nye alufælge eller have. udskiftet de kedelige originale stålfælge, der. sidder på din bil, ud, skal du starte med at finde. ud af hvilke hjul bilen er født med.. I Tyskland er det kun. dækkets slidbane og ikke dæksidernes runding der. skal være dækket af skærmene, disse regler gælder. IKKE i Danmark !. Fælgens diameter Det er helt frit hvilken diameter fælge man må have,. det er dog sjældent at man monterer mindre fælge, da. de vil støde på bremserne.. Dette har dog også en ulempe, du skal passe på ikke. at komme for tæt på kantstenen hvilket kan give. meget grimme ridser i fælgen da det ikke er dækket. der tager imod, men fælgen.

Det kan du læse om i artiklen her Regler og ombygning af gulpladebil til hvide plader. Det koster ombygning af gulpladebil til hvide plader. Når det kommer til varevogn, varebil og kassevogn, så kræver det en ombygning, for at få den omregistreret til autocamper.. Det store spørgsmål for mange er dog, om det er nødvendigt med en omregistrering fra gule til hvide plader for kunne overnatte i sin varevogn.. Det korte svar er ja, som udgangspunkt kræver det en omregistrering fra gule til hvide plader, hvis man vil overnatte i sin varevogn, varebil eller kassevogn.. Når du kører i en varevogn, varebil eller kassevogn på gule plader, er der derfor store begrænsninger på, hvordan du og virksomhedens andre ansatte må bruge bilen.. Et dagsbevis på tre ton eller mindre koster 225 kroner pr.. Med de stramme regler, der er for varevogne, varebiler og kassevogne på gule plader er det derfor som udgangspunkt ulovligt at overnatte i bilen.. Ellers kræver det en omregistrering fra gule til hvide plader eller papegøjeplader, hvis bilen skal bruges til overnatning i fritiden.. Her kan de give dig helt konkrete svar på, hvad det kræver af ombygning for at få din bil fra gule til hvide plader.. Da det er de færreste, der ønsker at overnatte i en varevogn, varebil eller kassevogne, når den er indrettet til arbejdsbrug, skal man derfor medregne udgifter til en ombygning af gulpladebil til hvide plader.. Registreringsafgiften for en kassevogn, varebil eller varevogn på hvide plader er op til 150 procent af bilens værdi, mens den tidligere afgift var 30, 50 eller 95 procent.

Men så er der et nyt element fra 2021 – nemlig et CO2-tillæg på registreringsafgiften, som er baseret på, hvor meget CO2 bilen udleder pr.. ● 25 % af 65.800 kr.. ● 85 % af 138.800 kr.. ● 150 % af 61.000 kr.. Kigger vi i stedet på en benzinbil, der ikke kører så langt på literen, og som måske stod til at få et tillæg for dårlig brændstoføkonomi med den tidligere afgiftsmodel, vil den nyde godt af den nye måde at beregne på med CO2-tillæg, bundfradrag og ekstra skalaknæk, da disse ikke i ligeså høj grad vil blive straffet som tidligere.. Denne indfasning på elbiler vil fra 2025 blive hævet gradvist med 8 %-point pr.. Batterifradrag til PHEV og elbiler på 1.700 kr.

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated: 10/02/2022

Views: 5994

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.