Wallet til kryptovaluta - Sådan vælger du den rigtige - Kryptomaten.dk (2022)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Du kan gøre dine investeringer og handler i kryptovaluta langt mere sikre ved at vælge den rigtige wallet. Her kommer vi ind på de forskellige typer, der findes, og hvordan du vælger den, der er bedst til dig.

Når du vil handle med eller opbevare kryptovaluta, har du brug for en wallet. Det er det sted, hvor du opbevarer de offentlige og private nøgler til at handle med din valuta. Du bruger den offentlige nøgle, når andre skal sende penge til dig. Så ved de, hvor de skal sende pengene hen. Nøglen er altså på en måde en adresse til din wallet. Den private nøgle bruger du, når du selv skal have adgang til din kryptovaluta. Den gør altså, at der ikke er andre, der kan få adgang til din wallet.

En wallet minder meget om en fysisk tegnebog. Det er der, hvor du har dine kryptovalutaer i. Du vil typisk have brug for flere former for wallets. Det er en wallet til de valutaer, du har købt som en opsparing. Derudover har du også brug for en wallet, når du skal handle med andre eller sende kryptovaluta til dem.

Hvis du skal betale med kryptovaluta via din mobil, kan du installere en app på din telefon, der kan fungere som en wallet. Du kan også vælge, kun at have en wallet, som du udelukkende kan tilgå via en computer.

(Video) Limited Edition PROMO 09.04.2020

Køb Kryptovaluta på eToro her

Mange forskellige former for wallets at vælge imellem

Der findes mange forskellige former for wallets at vælge imellem, og det er vigtigt, at du gør dig nogle tanker omkring, hvilken der vil være bedst for dig at vælge. Det kommer blandt andet an på, hvor stor en værdi i kryptovaluta du skal opbevare i din wallet, hvordan du gerne vil have mulighed for at få fat på dem, og hvilke kryptovalutaer du gerne vil have liggende i din wallet. Det er nemlig ikke alle wallets, der understøtter alle former for kryptovaluta.Der er også nogle wallets, som det koster penge at oprette. Så det er også værd at tage det med i dine overvejelser, når du skal finde den rette wallet til dit behov.

Der findes overordnet fire forskellige former for wallets:

Hardware Wallet

Med en hardware wallet opbevarer du både dine offentlige og dine private nøgler væk fra computeren på en enhed, der minder om et USB-stik. Det gør, at det er meget svært for hackere at få fat i dine nøgler. Du kan dog selv meget nemt få adgang til nøglerne. Du sætter bare USB-stikket i en hvilken som helst computer og kan så sende eller handle med kryptovaluta.

Der findes en række forskellige hardware wallets, og de fleste af dem understøtter flere forskellige typer af kryptovalutater.

The Keep Key

The Keep Key er en hardware wallet, hvor du indtil videre kan opbevare bitcoin, bitcoin cash, ethereum, litecoin og doge. De regner med at tilføje flere nye kryptovalutaer snarest.

Det er en wallet, der er kendt for at have et team med en meget god kundeservice. Det koster 129 dollar eller omkring 780 danske kroner at købe en Keep Key, som du skal bestille via nettet.

Ledger Nano S

Ledger Nano S er en af de mest populære hardware wallets på markedet i øjeblikket. Det skyldes ikke mindst, at den er nem at bruge, og at du kan opbevare en række forskellige kryptovalutaer i den. Det gør den god til dig, der har større beholdninger af kryptovaluta.

Den er nem at anvende og har knapper på siderne, hvor du endeligt skal bekræfte en overførsel. Den koster 95 euro eller omkring 700 danske kroner og er så populær, at der i perioder kan være ventetid på at modtage en.

Trezor

På en Trezor hardware wallet kan du opbevare nøglerne til omkring 12 forskellige kryptovalutaer. Firmaet praler selv med at være den originale hardware wallet, og den er da også meget nem at bruge for nybegyndere.

Den kan ikke blive hacket eller få virus, hvilket gør det meget sikkert for dig at opbevare nøglerne til selv meget store kryptovalutabeløb. Den koster 89 euro eller omkring 660 danske kroner i anskaffelse.

Køb Kryptovaluta på eToro her

Online wallets

Med en online wallet opbevarer du dine offentlige og private nøgler i en online sky. Det gør, at du nemt kan tilgå nøglerne fra alle dine enheder, uanset hvor du befinder dig. Du er derfor ikke bundet til en computer eller en hardware wallet for at kunne sende eller handle med din kryptovaluta.

Online wallets er kontrollerede af andre og er nemmere at hacke, hvilket gør dem til en mere usikker form for wallet. Det gør også, at du skal være meget omhyggelig med hele tiden at opdatere din online wallet og at slå alle sikkerhedsindstillinger til.

CEX.IO

En af de første online wallets på markedet var CEX.IO. Den blev skabt i London i 2013. Den kan bruges i stort set hele verden, men det er kun muligt at handle med og opbevare bitcoins. ¨

Denne wallet er særligt god, når du skal købe kryptovaluta med fiat, altså rigtig valuta som for eksempel danske kroner eller amerikanske dollars.

Coinbase

Coinbase er meget nem at bruge for både begyndere og øvede ejere af kryptovaluta. Den kan bruges i 32 lande og har i nogle perioder været en af de mest populære wallets til bitcoins.

Derudover kan du også bruge den til Ethereum og Litecoin. Afgifterne for at købe kryptovaluta gennem Coinbase er lave.

My Crypto

My Crypto hed tidligere MEW (My Ether Wallet). Den er gratis at bruge og gør det nemt for dig at få adgang til dine nøgler. Den kan i nogle tilfælde bruges sammen med din hardware wallet.

Når du har et stort antal enheder af kryptovaluta, vil du ofte vælge at opbevare de fleste i en hardware wallet eller en cold wallet og så have nogle få stående i en online wallet, som du kan handle med.

Jaxx

Du kan bruge Jaxx til en lang række forskellige kryptovalutaer. Det er for eksempel Ether, Ether Classic, Dash, DAO, Litecoin, REP, Zcash, Rootstock og Bitcoin.

Det er nemt for dig at tilgå dine nøgler fra både flere forskellige typer enheder og styresystemer. Hvis du vil ændre bitcoin, ether eller DAO, kan du gøre det internt i din wallet med Shapeshift.

Electrum

Electrum er en af de ældste spillere på kryptomarkedet. Den blev grundlagt allerede i 2011, og man mener, at omkring 10 % af alle bitcoin-handler i dag foregår via den.

Du kan kun bruge Electrum til bitcoins, og bliver regnet for en af de mest sikre online wallets til netop denne valuta. Så bruger du bitcoins og går efter en online-løsning, er Electrum nok den bedste løsning pt.

Software wallets

Der findes et væld af forskellige former for software wallets. Så mange, at vi ikke kan komme ind på dem alle her. Der findes wallets, der kun fungerer på en Windows pc, mens andre kun fungerer på Mac. Men langt de fleste fungerer på begge platforme og flere af dem fås også som mobil-apps. Endelig findes der en række software wallets, der kun fås som apps til mobilen.

Mange mindre kryptovalutaer har udelukkende en software wallet. Så hvis du vil handle med dem, er det din eneste mulighed. I nogle tilfælde kan du også bruge cold wallets til de mindre valutaer.

Cold wallet

En cold wallet er en wallet, der ikke er tilknyttet til internettet. Det er den mest sikre måde for dig at opbevare dine kryptovalutaer på. Mange af de store kryptobørser opbevarer valutaerne på denne måde. Det er derfor, at du nogle gange kan komme ud for, at der går noget tid, inden du kan få overført dine valutaer.

En form for cold wallet kan være en hardware wallet, hvor du har de offentlige og private nøgler liggende på en USB-enhed. En anden mulighed er, at du simpelthen printer informationerne ud. På den måde findes de ikke på nettet.

Du skal printe både de offentlige og private nøgler og deres QR-koder, når du udskriver dem – og skal så indtaste dem manuelt igen, når du skal bruge krypto-valutaen.

Opbevar ikke dine kryptovalutaer på børserne

Når du opretter dig på en børs for at begynde at handle med kryptovaluta, vil du automatisk få oprettet en wallet hos dem. Det gør du for hver valuta, som du vil handle med.

Du bør dog aldrig have dine valutaer stående der, medmindre du netop gerne vil handle med dem. Det skyldes, at der ofte er hackere, der prøver at komme ind i systemerne og få adgang til koderne.

Samtidig er du, modsat en konto i banken, ikke sikret, hvis dine kryptovalutaer bliver stjålet. Hvis de er væk, er de altså væk for evigt og du kan ikke få dem tilbage.

Mest sikkert at bruge en hardware wallet

Det klart mest sikre er derfor, at du bruger en hardware wallet til at opbevare din kryptovaluta på. Det kræver nogle penge og i nogle tilfælde også noget tålmodighed at købe en hardware wallet. Men det er klart den sikreste løsning, da det ikke er muligt at hacke den.

Brug din hardware wallet til at opbevare de valutaer, som du ikke vil handle med i øjeblikket. Kun når du vil handle med kryptovalutaen, bør du benytte dig af en online wallet – og i så fald skal du kun overføre det beløb til online wallet’en, som du har brug for at handle for.

Køb Kryptovaluta på eToro her

FAQs

Hvilken Crypto wallet skal man vælge? ›

Mest sikkert at bruge en hardware wallet

Det klart mest sikre er derfor, at du bruger en hardware wallet til at opbevare din kryptovaluta på. Det kræver nogle penge og i nogle tilfælde også noget tålmodighed at købe en hardware wallet. Men det er klart den sikreste løsning, da det ikke er muligt at hacke den.

Hvilken wallet er bedst? ›

Bedste Bitcoin wallet i 2021. Der findes generelt to forskellige slags wallets til Bitcoin: hardware wallets og software wallets. Generelt anbefaler vi kun hardware wallets, da disse giver den absolut bedste sikkerhed i forhold til software wallets. En hardware wallet er en fysisk wallet.

Hvordan bliver bitcoin til rigtige penge? ›

Bitcoins bliver handlet på forskellige børser, og det er dermed udbud og efterspørgsel, som afgør prisen på en bitcoin. Hensigten med bitcoins er at tilbyde et nyt betalingssystem og et nyt betalingsmiddel, der kan bruges i stedet for gængse valutaer som dollars og kroner.

Hvad er Kryptomining? ›

Hvad er kryptomining? På det her tidspunkt har du sikkert hørt om Bitcoin, Ethereum og mange andre ”internetmønter”, som går under fællesbetegnelsen cryptocoins. Ideen med cryptocoins er at lave et decentraliseret system, hvor alle transaktioner er frit tilgængelige.

Hvordan får man fat på en Bitcoin Wallet? ›

Man kan få Bitcoin-wallets til samtlige enheder fra telefonen henover computeren til unikke USB-stiks, som udelukkende er beregnet til at opbevare Bitcoins.

Er eToro en wallet? ›

eToro Wallet er en brugervenlig og sikker digital tegnebog til flere kryptoer. Det er nemt og enkelt at købe, opbevare, modtage og overføre mere end 120 kryptovalutaer på tegnebogen, og skift mellem mere end 500 par.

Er Coinbase sikker? ›

Amerikanske Coinbase er en af verdens absolut mest populære kryptobørser – og det er bestemt ikke uden grund. Coinbase er nemlig en pålidelig, sikker og brugervenlig børs, der gør det nemt at købe og sælge en lang række kryptovalutaer.

Er kryptovaluta en god investering? ›

Hvis du investerer i kryptovaluta, tager du en meget høj risiko og kan miste opsparingen. Overvej om traditionelle investeringsformer, som aktier, passer bedre til din risikoappetit. Historien viser, at aktier over tid giver afkast, hvis du er villig til at tage risikoen.

Kan man tabe penge på bitcoin? ›

Når du handler med bitcoin gælder hver transaktion for sig selv. Det betyder, at du ikke kan trække eventuelle tab fra dine gevinster og omvendt, som det f. eks. er tilfældet for aktier, hvor man ser på handlerne over et år.

Hvor mange Bitcoins er Minet? ›

De kraftige computere, der står bag bitcoin mining er placeret rundt omkring i hele verden, og har samme strømforbrug på et år som Letland. Minerne kan maksimalt finde 21 millioner bitcoins i alt, og de har begrænset tid. I år 2150 er alle bitcoins nemlig frigivet.

Hvordan virker Bitcoin mining? ›

Netværket belønner nemlig de mange mennesker, som ved hjælp af moderne hardware, miner nye bitcoins og verificerer transaktioner. De hårdtarbejdende minere modtager ikke blot nye bitcoins i bytte, men også transaktionsgebyrer. Vær dog opmærksom på, at kun én miner får en belønning.

Hvor lang tid tager en Bitcoin overførsel? ›

Den nuværende gennemsnitstid for en bekræftelse varierer fra 30 minutter til 16 timer i ekstrem tilstand. Inden John kan sende Bitcoin, skal han bede om Luke Bitcoin-adresse for at overføre sin Bitcoin. Han godkender transaktionen med sin personlige nøgle.

Hvad er en bitcoin? ›

En bitcoin er en digital, krypteret valuta, som indeholder en symbolsk værdi på lige fod med den fysiske valuta – eksempelvis den nationale valuta euro (XEU). Bitcoins bliver udstedt på platformen blockchain, og du kan bruge den til at købe og handle varer med.

Hvad er mine? ›

Mine (ansigtsudtryk) – Man kan også holde gode miner til slet spil. Mine (blyant) – grafitten i en blyant kaldes en mine. Mine (sang) - sang med Elvis Presley fra 1967. mine (mål) - gammel måleenhed for massen af antikkens ædelmetaller guld og sølv.

Hvad sker der for Ethereum? ›

Hvad kan du bruge det til? Ethereum tillader udviklere at bygge decentraliserede applikationer, og da disse applikationer kører på blockchain-teknologi, er der ikke nogen, som kan styre indholdet. Det gør sig både gældende for enkelte individer og stater. Derfor er fremtidsmulighederne for Ethereum meget store.

Kan man sælge Bitcoin til kontanter? ›

Du kan nemt, sikkert og hurtigt sælge dine Bitcoins til os, hvorefter du senest næste hverdag modtager pengene på din bankkonto. Vi garanterer for ingen skjulte gebyrer, og vi afregner altid efter den rigtige Bitcoin-kurs. Sælg Bitcoins nu! Sælg dine Bitcoins nu!

Hvordan opbevarer man Bitcoins? ›

Generelt er det god praksis kun at opbevare små bitcoin-beløb på din computer, mobile enhed eller server til hverdagsbrug og at opbevare det resterende af dine penge i mere sikre omgivelser.

Hvordan køber og sælger man Bitcoin? ›

Du kan købe Bitcoin med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen eToro tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Hvor sikker er eToro? ›

Ja. eToro fungerer i overensstemmelse med FCA-, CySEC- og ASIC-forordningerne, hvilket betyder, at der er foranstaltninger til at beskytte investorerne. Hos eToro holdes kunders midler sikrede i kategori 1-banker, og alle deres personlige oplysninger er bevogtet under SSL-kryptering.

Hvorfor kan jeg ikke sælge på eToro? ›

For at åbne en ny Køb- eller Sælg- position er det nødvendigt at have penge på din saldo til rådighed. CFD-handel er baseret på strategi og fornemmelse: En investor, der tror, at kursen på et instrument vil stige i værdi, vil åbne en KØB-position.

Kan man bruge eToro i Danmark? ›

Hos eToro har du adgang til 17 børser og over 2.000 aktier, mens der hos Saxo er 37 børser og mere end 19.000 aktier tilgængelige. Når du køber aktier hos eToro, køber du i langt de fleste tilfælde det underliggende aktiv. Dog handles nogle aktier som CFD'er med 1X gearing, hvilket gælder netop de danske aktier.

Hvordan tjener man penge på kryptovaluta? ›

Mining. Når du skal overveje hvordan du tjener penge på kryptovaluta, så er mining en af de metoder som altid kommer op. Kryptovaluta-mining er en af bedste måder at tjene penge på med alternative valutaformer , da det er ekstremt passivt: blot invester i udstyret, sæt det op, og lad den køre.

Er der fremtid i kryptovaluta? ›

Udover shippingindustrien kan finanssektoren nævnes som en sektor, hvor blockchain kan få endnu større indflydelse i fremtiden. Det skyldes, at blockchain egner sig godt til digitale aktiver. Blockchain kan blandt andet forsimple og effektivisere processen ved handel med aktier og overførsler på tværs af landegrænser.

Hvordan trækker man penge ud af Crypto com? ›

Første Mulighed: Du går ind i din Crypto.com app, finder din fiat wallet og så opretter du en konto i euro.
  1. Herefter kan du lave en SEPA overførsel fra din bank til app'en.
  2. Hvad er SEPA? ...
  3. Når pengene er ankommet til din fiat wallet, så kan du gå ind under Card og trykke “Top up”. ...
  4. Anden mulighed: ...
  5. Nå, så langt så godt!
Jul 1, 2020

Er crypto sikker? ›

Bitcoin gør det muligt at overføre værdier til ethvert sted på en meget nem måde, og det tillader dig at have kontrol over dine penge. Sådanne fantastiske funktionaliteter kommer også med afgørende sikkerhedsovervejelser. Hvis det bruges korrekt, kan Bitcoin sikre et meget højt niveau af sikkerhed.

Hvor sikkert er kryptovaluta? ›

Når man køber kryptovaluta, skal man opbevare den sikkert og godt, for at beskytte den mod hackere eller tyve. Ofte opbevarer man kryptovaluta i krypto-wallets, som er fysiske enheder eller software på nettet, der bruges til at opbevare de private nøgler til kryptovalutaen på en sikker måde.

Hvilken kryptovaluta vil stige? ›

Solana. Solana er et godt billede på fremtiden for kryptovalutaer, og er klart en af dem du bør holde øje med i 2022. Solana betragtes af mange, som en interessante kryptovaluta til investering netop nu.

Hvor meget skat skal man betale af krypto? ›

Realiserede gevinster fra bitcoins og anden kryptovaluta beskattes typisk som personlig indkomst med op til ca. 52% alt efter størrelsen af ens samlede indkomst samt bopælskommune.

Hvad får Bitcoin til at stige? ›

Bitcoin-priserne køres ofte op efter halveringer, hvor prisen er steget kraftigt i de 12 til 18 måneder efter både første og anden halvering. Da den tredje fandt sted i maj 2020, mener vi, at det næste højdepunkt kunne være omkring august 2021 med en pris på omkring 85.000 dollars.

Hvad koster en Bitcoin for 10 år siden? ›

Kursen var for 1 bitcoin i 2009 0,0001 USD og i starten af december 2017 kostede en bitcoin i omegnen af 19.000 USD. Bitcoin har historisk budt på store kursstigninger.

Er Bitcoin mining lovligt i Danmark? ›

Mining. Hvis du modtager kryptovaluta ved mining, vil der som udgangspunkt være tale om en hobbyvirksomhed. Det skyldes, at omkostningerne ved mining typisk vil være meget store. Overskud ved mining beskattes som personlig indkomst, og du skal oplyse værdien i rubrik 20 på din årsopgørelse.

Er det lovligt at mine Bitcoin i Danmark? ›

Bitcoin kan sagtens bruges til helt lovlige formål. Der er en øvre grænse for, hvor mange bitcoin der kan komme i omløb. Nye kommer til ved en proces kaldet mining, der stiller krav til rå computerkraft. Bag bitcoin ligger en teknologi, kaldet blockchain, hvori alle transaktioner noteres, så de er offentlige for alle.

Hvad er Bitcoin revolution? ›

Bitcoin Revolution er blandt de første handelsplatforme, der samler kunstig intelligens og blockchain-teknologier. AI fokuserer på nøjagtighed, mens blockchain sikrer et gennemsigtigt handelsmiljø for alle. Mange hylder vores teknologi og software som en af ​​de bedste i handelsverdenen.

Hvad koster en Bitcoin miner? ›

Qoltec Bitcoin Miner 1600W - strømforsyning - 1600W

1.263 kr.

Hvordan overfører man Bitcoins? ›

Sådan overfører du Bitcoins fra Coinbase gratis

Log derfor ind på Coinbase Pro igennem din Coinbase bruger, og så er du inde. Herefter finder du “Deposit” knappen, som du skal trykke på. Herefter vælger du “Coinbase Account” i menuen, og du har nu muligheden for at vælge mellem EUR wallet eller BTC wallet.

Hvor meget strøm bruger Bitcoin mining? ›

Men hvor meget energi bruger Bitcoin? På nuværende tidspunkt er det estimeret, at der bliver brugt 28.24 TWh pr. år på Bitcoin mining, hvilket er svarende til 0.12% af verdens samlede energiforbrug. Samtidig er det estimeret, at et års energiforbrug for Bitcoin mining koster 8.766.102.257,65 kr.

Hvorfor er Bitcoin penge værd? ›

Prisen på en bitcoin afgøres af udbud og efterspørgsel. Når efterspørgsel for bitcoin øges, stiger prisen, og når efterspørgsel falder, falder prisen også.

Er Bitcoin ulovligt? ›

Bitcoin, etherum og dai, som er forskellige former for kryptovalutaer, giver dig derfor mulighed for at handle anonymt og uafhængigt af banker. Du kan købe kryptovaluta på forskellige børser på samme måde, som hvis du investerer i eksempelvis aktier eller obligationer.

Hvordan kan man købe Bitcoin? ›

For at købe Bitcoin, skal du oprette en konto på en handelsplatform, hvor du kan handle med kryptovalutaer. Når du har gjort det, kan du handle efter at have indbetalt penge til platformen via bankoverførsel eller kreditkort. Der findes utroligt mange af disse platforme, så det kan være svært at finde den rigtige.

Hvem ejer Bitcoins? ›

Satoshi Nakamoto and Martti Malmi

Det blev registreret og styres stadig af Bitcoins kerneudviklere og af yderligere medlemmer af fællesskabet med input fra Bitcoin-fællesskaber. Bitcoin.org er ikke en officiel webside. På samme måde som ingen ejer email-teknologien, ejer ingen Bitcoin-netværket.

Hvorfor falder Ethereum? ›

Ethereum falder med 25 % på trods af vellykket Merge-test

De amerikanske inflationstal, som blev offentliggjort i fredags, var rødglødende, og det udløste turbulens på tværs af de globale finansielle markeder, da investorerne tog højde for muligheden for mere aggressive renteforhøjelser.

Hvad er forskellen på Bitcoin og Ethereum? ›

Ethereum er ikke kun en kryptovaluta, men står også bag software af forskellig art. Bitcoin er mere eller mindre udelukkende en kryptovaluta. Gennem Ethereum kan du få smarte kontrakter og en række decentrale apps. Bitcoin bruger også en Proof of Work (PoW) algoritme, mens Ethereum er baseret på Proof of Stake (PoS).

Hvor mange Ethereum findes der? ›

Videreudviklingen af Ethereum projektet blev finansieret af et crowdsale i 2014. Systemet blev udgivet den 30 juli 2015, med en samlet mængde på 11.9 millioner ether, til støtterne af crowdsalet, hvilket udgjorde ca 13% af Ethers daværende forsyning.

Da strøm priserne i Danmark er for høje til at man kan mine kryptovaluta med profit for øje, kan man i stedet mine kryptovaluta i skyen (også kaldet cloudmining). Det er stadig muligt at tjene penge denne vej, og kræver rent faktisk mindre teknisk forståelse, end hvis man selv skulle sætte det hele op. Læs guiden her.

Det er nødvendigt, da der jo ikke er en regering eller en centralbank, der styrer, hvor meget kryptovaluta der kan mines.. For de fleste kryptovalutaer gælder, at de er sværere at få fat i, når der er mange, der prøver at finde dem gennem kryptomining, mens de er nemmere at finde, når der ikke er så mange, der leder efter dem.. I et land som Danmark, hvor strømmen er dyr, vil det derfor aldrig kunne betale sig som privat person at kryptomine – og muligvis heller ikke som virksomhed.. Hvis du som privat person gerne vil i gang med at kryptomine, vil det smarteste for dig være, at du bruger den nye form for mining, der hedder cloudmining.. Med den er det lige meget, om du er i Danmark eller et andet land, når du miner.. Hos de fleste cloudminingfirmaer kan du mine forskellige former for kryptovaluta.. De er meget brugervenlige, hvilket gør det nemt for dig, der ikke har så stor erfaring med kryptomining.. De har forskellige priser, alt efter hvilken kryptovaluta du gerne vil mine.. ”What you see is what you get.” Det kan ellers være et problem hos andre cloudminingfirmaer, at der pludselig kommer nogle gebyrer på, som de ikke har fortalt om.. Når du har indtastet beløbet, kan du se, hvor meget strøm det svarer til, at du skal bruge.

Kryptovaluta ✅ Læs vores store begynderguide til investering i Kryptovaluta ✅ Køb kryptovaluta og opnå potentielt store afkast på kryptovalutaer...

Er du allerede klar til at købe kryptovaluta, så vil jeg anbefale at du køber de største kryptovalutaer som også er de mest kendte, for at forbedre chancerne for et godt afkast.. Denne teknologi er opfundet af Satoshi Nakamoto som er skaberen af Bitcoin, og man har efterfølgende fundet ud af at blockchain teknologien har et endnu større potentiale end kun at udvikle kryptovaluta med, hvilket betyder at uanset hvad der sker med de forskellige kryptovalutaer, så forbliver Blockchain teknologien som allerede bruges i større projekter.. Bitcoin som udelukkende er designet til at være en valuta, så er der i hele teknologien bag Bitcoin en begræsning på hvor mange Bitconins der kan eksistere.. Der er ingen nationalbank eller pengeinstitution som har mulighed for at regulere det, hvilket også betyder at jo større værdien på de forskellige kryptovalutaer bliver, jo sværere bliver det at påvirke de forskellige kurser på kryptovaluta.. Hvis man kigger tilbage på Bitcoin, som var den første kryptovaluta som startede det hele, så er der mange investorer der er skræmt væk grundet de kæmpe udsving der har været.. Du skal naturligvis ikke investere i kryptovaluta hvis du ikke tror på dem, men der er mange som anser Kryptovaluta som en del af fremtiden.. Det er blevet let tilgængeligt at investere i kryptovaluta idag og de store handesplatforme og online børser har taget dem til sig, så du i dag kan købe dem på de populære handelsplatforme, hvor man før skulle købe kryptovaluta på ukendte platforme, som stoppede mange.. Hos eToro kan du komme til at eje dine kryptovalutaer, hvor du ofte kun kan handle med CFD’er, hvor du ikke direkte kommer til at eje din kryptovaluta, men i stedet kun følger prisen.. Når du skal købe kryptovaluta, så skal du naturligvis først udvælge den kryptovaluta du ønsker at investere i. Køb kryptovaluta på en handelsplatform hvis du ønsker at have dem opbevaret som eksempelvis aktier, eller opbevar dem selv, hvor du dog har større risiko for at miste dine penge.. Er du i tvivl om hvilke du har lyst til at investere i, så skal du blot vælge handelsmarkeder, hvor du kan klikke på ”Krypto” og få et overblik over alle de forskellige kryptovalutaer du kan investere i.. Der er mange af disse Altcoins som ikke er aktive længere, og det er som regel ikke dem man vælger at investere i, da de er forbundet med for står risiko for at projekterne går ned.. Ethereum er også en af de kryptovalutaer som flest kryptovaluttaer er bygget på, da det med Ethereum er blevet langt nemmere at skabe sine egne kryptovalutaer.

I dag er der mange kryptobørser i verden. Hver af dem har fordele og ulemper. Vi forklarer, hvordan du vælger det rigtige sted

Når du vælger en udveksling, er det først og fremmest vigtigt at finde ud af, om den har et officielt repræsentationskontor i Rusland .. Hvis dette ikke er tilfældet, kan brugeren, uden at forstå handelsplatformens værktøjskasse, begå en teknisk fejl, der vil føre til tab af midler.. Når du leder efter et websted, er det vigtigt at tage højde for antallet af handelspar , samt hvilke kryptovalutaer, der er repræsenteret på det.. På den anden side kan websteder tilføje tokens til lidet kendte projekter – dette er en af måderne at tjene penge på.. En bruger, der har en kryptovaluta for at satse, selv efter at have modtaget 15 % af antallet af sine mønter som belønning, kan tabe på et fald i dens kurs.. Den sikreste måde at gøre dette på er at bruge stablecoins, hvis kurs for eksempel er knyttet til den amerikanske dollar.. De kan for eksempel også indikere, at du kun kan hæve penge én gang om dagen i en bestemt periode, da det er arrangeret på BitMEX-derivatplatformen.. Hvis der er få af dem, øger det for det første risikoen for børsens konkurs, og for det andet vil det være svært for dig at handle.. Du kan tjekke dette ved at se på platformens handelshistorie og ordrebøger til køb og salg af aktiver.. Det er tilrådeligt at give fortrinsret til store, velkendte websteder: de har mere indkomst, hvoraf nogle kan rettes mod at forbedre beskyttelsessystemet; det er sværere for deres ledere at begå en forbrydelse, da personen er kendt af samfundet og de finansielle tilsynsmyndigheder.. Og man skal huske på, at børsen ikke er en sikker måde at opbevare kryptovaluta på.. Hvis brugeren kun planlægger at købe og holde bitcoin eller andre digitale penge, er det bedre at vælge en kold pung eller andre metoder.. I den nærmeste fremtid vil vi udgive en hel cyklus af pædagogiske artikler, hvori vi vil fortælle dig, hvad der er risikoen ved at investere i kryptovaluta, hvordan man tjener penge på det og meget mere.

Svindel med kryptovaluta er en form for investeringssvindel. Lær, hvordan du genkender kryptosvindel, og hvordan du undgår svindel med kryptovaluta.

De sender en mail, der lokker modtageren til en særligt oprettet side, der beder dem om at indtaste de private oplysninger.. Her lover svindlerne, at de matcher eller flerdobler den krypto, man sender til dem, via det, der kaldes svindel med gaver og præmier – eller giveaways.. Smarte beskeder fra det, der ofte ligner en ægte konto på de sociale medier, skaber ofte en følelse af legitimitet og af, at noget haster.. De sender e-mails, der hævder at have en liste over erotiske sider, som brugeren har besøgt, og truer med at afsløre dem, medmindre han/hun deler sine private nøgler eller sender krypto til svindlerne.. En af de måder, som kryptosvindlerne tiltrækker folk på, er ved at investere massivt i markedsføring – annoncer på nettet, betalte influencere, fysiske kampagner og så videre.. Hold øje med din wallet-app: Første gang du overfører penge, bør du kun sende et mindre beløb, så du kan tjekke at appen er ægte nok.. Invester kun i ting, du forstår: Hvis du ikke helt kan overskue, hvordan en bestemt kryptovaluta fungerer, så er det bedre at holde pause og tjekke tingene yderligere, før du beslutter dig for at investere eller ej.. Tag dig god tid: Svindlerne bruger ofte stressende taktikker, der får dig til at investere dine penge straks – for eksempel ved at love dig store bonusser eller rabatter, hvis du er med omgående.. De bruger fx uautoriserede billeder af berømtheder eller kendte forretningsfolk til at skabe en følelse af legitimitet, eller lover dig gratis gaver eller kontanter.. Men hvis du ikke har hørt om en bestemt kryptovaluta, så tjek den grundigt ud – Er en hvidbog, du kan læse?. Er det for godt til at være sandt: Virksomheder, der lover dig et garanteret afkast eller vil gør dig rig, fra den ene dag til den anden, er sandsynligvis bare fup og svindel.. Hvis du er ramt af kryptosvindel, på de sociale medier, kan du indberette det til det givne sociale medies platform.

Kryptovaluta er en digital valuta, der bruger kryptografi til at sikre transaktioner med. Se mere om køb af kryptovaluta og kryptovaluta-svindel, man bør være opmærksom på.

Kryptovaluta, som også kaldes krypto-valuta eller bare krypto, er enhver form for valuta, der eksisterer digitalt eller virtuelt, og bruger kryptografi til at sikre transaktioner med.. Det, man ejer, er en nøgle, der giver mulighed for at flytte en registrering eller en valutaenhed fra én person til en anden, uden nogen betroet tredjepart.. Selvom Bitcoin har eksisteret siden 2009, ser man stadig nye kryptovalutaer og brug af blockchain-teknologi, med økonomiske formål, og man forventer endnu flere nye måder at bruge krypto på fremover.. Valutaen blev udviklet af Satoshi Nakamoto – som man mener er et pseudonym for en person eller gruppe af personer, hvis præcise identitet stadig er ukendt.. Det er mæglere på nettet, der tilbyder flere måder at købe og sælge kryptovaluta på, såvel som andre finansielle aktiver, som aktier, obligationer og FTE’er.. Når man sammenligner flere forskellige platforme, bør man fx overveje, hvilke kryptovalutaer, de tilbyder, hvilke gebyrer de opkræver, deres sikkerhedsfunktioner, opbevarings- og hævemuligheder og eventuelle uddannelsesmæssige ressourcer.. Når man vil købe kryptovaluta, gør man det ved at vælge ”køb”, vælge ordretype, indtaste hvor meget kryptovaluta, man vil købe, og bekræfte ordren.. Når man køber kryptovaluta, skal man opbevare den sikkert og godt, for at beskytte den mod hackere eller tyve.. Ofte opbevarer man kryptovaluta i krypto-wallets, som er fysiske enheder eller software på nettet, der bruges til at opbevare de private nøgler til kryptovalutaen på en sikker måde.. Da man lancerede Bitcoin, var valutaen beregnet til daglige transaktioner, som kunne være at købe alt fra en kop kaffe til en computer eller endda store ting, som fast ejendom.. Det er endnu ikke blevet til virkelighed, og selvom antallet af institutioner, der bruger kryptovalutaer, vokser, er de store transaktioner stadig sjældne.. Når man vil bruge krypto hos en forhandler, der ikke modtager det direkte, kan man bruge et krypto-betalingskort, som BitPay, i USA.. Der er tusindvis af muligheder, og det er bedst at sprede investeringen over flere valutaer.

Klumme: Kryptovalutaer har ét altoverskyggende problem, som hindrer udbredelsen. Men det skal nok lykkes at finde en løsning. Desuden må stater og myndigheder droppe arrogancen, for kryptovalutaer er kommet for at blive.

Som journalist og økonom interesserer jeg mig for konstruktionerne bag bitcoin og andre kryptovalutaer med det formål at finde ud af, hvad det egentlig er.. Mit mål er at forsøge at forstå dette nye digitale internetfænomen, og i den proces har jeg identificeret et problem - transaktionshastigheden - som jeg mener, er en af de vigtigste udfordringer for kryptovalutaernes nærmeste fremtid.. Det er nationalbankernes opgave som tredjepart mellem borgerne og virksomheder at holde styr på, hvem der ejer hvilke penge og sikre, at sedler og mønter ikke er falske.. Det sker ved at bruge avanceret og kompliceret kryptering og ved at dokumentere alle transaktioner i en åben protokol, så alle kan se alle transaktioner.. Det er et stærkt ideologisk standpunkt, som man er nødt til at have respekt for, uanset om man er enig eller ej.. Det er et stærkt ideologisk standpunkt, som man er nødt til at have respekt for, uanset om man er enig eller ej.. Bruger Smith og Kim en kryptovaluta, koster det meget lidt og tager i bedste fald under en time.. Men ønsker man at betale i en butik med en kryptovaluta, er en transaktionshastighed på mere end nogle få sekunder ikke godt nok.. Sikkerheden bag er jo netop, at alle de enkelte transaktioner er dokumenteret i en åben protokol, så alle kan se, hvem (gemt bag koder) der ejer hvad.. Det er blevet fremført, at en mulig løsning er at samle flere transaktioner i en blockchain (kodestreng), men det svækker sikkerheden, da man skal have tillid til, at den tredjepart, der samler og bygger en sådan multitransaktions-block, ikke snyder.. Sikkerheden bag er jo netop, at alle de enkelte transaktioner er dokumenteret i en åben protokol, så alle kan se, hvem (gemt bag koder) der ejer hvad.. Der skal opfindes de rigtige teknisk-ideologiske løsninger, der øger transaktionshastigheden og dermed gør dem reelt skalerbare, og der skal etableres lovgivning og regulering, der beskytter forbrugeren og forhindrer, at kryptovalutaerne forbliver nede i kælderen som en anonym betalingsmåde for kriminelle.. Jeg er overbevist om, at kryptovalutaerne ligesom internettet er kommet for at blive, og jeg savner, at myndighederne tager deres ansvar seriøst og medvirker til at finde løsninger i stedet for at afvise med arrogance og uvidenhed.. Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 06/12/2022

Views: 5539

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.